АБС новини

АВС на една година

Здравейте, приятели на самбото!

Измина първата година от създаването на АВС!

Ние направихме много за подпомагането и популяризирането на самбото в България и по света, както и за подпомагането на БФС.

Мероприятия, финансирани и реализирани от АБС:

 1. Международно състезание от категория “А” “за наградите на президента на Република Беларус” – финансиране на трима участници /пътни ,командировъчни и лицензии за участие/, завоювали два бронзови медала за България – Ангел Ангелов и Иван Иванов. Участие на официална среща на ЗМС Димитър Димитров-член на управителния съвет на БФ Самбо и председател на АБС, с министъра на спорта на Беларус – Ковалчук Сергей Михайлович.
 1. Осигурено финансиране от АБС за участие на Световна купа  „А.Харалампиев“, гр.Москва –Русия за трима участници / пътни, командировъчни,такса участие и лицензии/. Поради епидемичната  KOVID- 19 обстановка състезанието беше отложено за 18-20 декември 2020г.
 2. Световно първенство Нови Сад, Сърбия – финансово подпомагане за участие.
 3. Административно подпомагане на новосъздаден клуб по самбо и джудо „Черните перли“, гр.Ихтиман и съдействие, съвместно с Емил Нешев,  за награждаване на медалистите и осигуряване  на финансово подпомагане на клуба от Община Ихтиман.
 4. Изготвяне и подаряване на рекламни спортни тениски с логото на АБС и на генералния спонсор на АБС „Дамасцена“ ЕООД.
 5. Участие на член на управителния съвет на БФ Самбо и председател на АБС  Д. Димитров при откриването на мемориала на основоположниците на спорта САМБО и на Световна купа „А. Харалампиев“ в гр. Москва.
 1. Ползотворни срещи със световната самбо общност, свързани с обсъждане на развитието и популяризацията на самбото в международен план.
 2. Финансово подпомагане за осигуряване на премия на медалистката от европейско първенство в гр.Хихон, Испания, 2019г. – Илина Стоянова.
 3. Осигуряване на безплатна юридическа помощ на различни клубове и членове на АВС.
 4. Създаване и поддържане на  уеб сайт https://www.bulsambo.com/ и фейсбук страница на АБС с цел: популяризиране на самбото, изготвяне на „Алея на славата“, изготвяне на хронология на медалистите от световни и европейски първенства, поддържане на информираността на самбо общността с актуални новини от ФИАС, поздрави за рожденици и именници.
 5. Организиране на Празника на световното самбо, съвместно с колегите от Севлиево, който не се състоя, поради влошената епидемиологична обстановка и се отложи за друга дата.

Гр.София                                                              Председател на АБС:

30.01.2021                                                                          Д.Димитров

Тагове