ФИАС новини

ПУБЛИКУВАН КАЛЕНДАРЪТ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ НА FIAS ЗА 2023 Г.

Самбистите ще участват в два големи турнира по многобордове, а Световното първенство по самбо ще се проведе в Армения. Съответното решение беше одобрено от членовете на Изпълнителния комитет на Международната федерация по самбо. Пълна информация за всички състезания можете да намерите на официалния сайт на FIAS в календара на международните състезания за 2023 г.

Според календара турнирите по САМБО ще се проведат в програмата на Световните игри по бойни изкуства 2023, които ще се проведат на 21-30 октомври в Саудитска Арабия. Също така самбистите ще мерят сили на 27-29 ноември в програмата на Азиатските игри на закрито и по бойни изкуства 2023 в Тайланд.

Провеждането на световното първенство по-рано беше планирано в Египет, но националната федерация по самбо на тази страна оттегли кандидатурата си поради променени обстоятелства. В резултат на това членовете на Изпълнителния комитет на Международната федерация по самбо решиха да подкрепят кандидатурата на Армения. В същото време беше взет предвид успешният опит от провеждането на Световното младежко първенство по самбо, което се проведе в Ереван през октомври тази година. Състезанията на най-силните самбисти на планетата ще се проведат в столицата на Армения на 10-12 ноември 2023 г.

Два месеца по-рано ще се проведе третото Световно първенство по плажно самбо. Състезанията по пясък ще се проведат в Доминиканската република от 9 до 10 септември.

Според международния календар годината ще бъде открита от Шампионата на Азия и Океания по плажно самбо, който е насрочен за 24-25 февруари в Бахрейн.

Следващият континентален турнир ще бъде Европейското първенство за младежи и самбо. Състезанията ще се проведат от 19 до 23 април в Израел в няколко възрастови категории наведнъж: кадети, момчета и момичета, юноши и юноши, както и възрастни: мъже, жени и бойно самбо.

На 4-5 май панамериканските самбисти ще проведат младежко континентално първенство сред кадети, юноши и девойки, юноши и юноши. Състезанието ще се проведе в Боливия. След битките, проведени на арената, самбисти над 18 години ще участват в Панамериканското младежко първенство по плажно самбо, което ще се проведе в същата страна на 6 май.

Тогава редът за определяне на най-силните на техния континент ще отиде при африканските самбисти. Мароко ще бъде домакин на Африканското първенство по САМБО на 19-21 май 2023 г.

През седмицата от 12 до 18 юни ще се проведат мащабни състезания от първенствата на Азия и Океания в различни дисциплини. Мястото на турнира ще бъде Казахстан.

Доминиканската република ще завърши поредицата от континентални първенства. Именно в тази страна на 6-7 септември ще се проведе Панамериканското първенство по САМБО.

През 2023 г. е планирано провеждането на две Световни купи по САМБО. Те ще се проведат в Киргизстан и Сърбия. Република Корея от своя страна ще стане домакин на Откритото първенство на Азия, което ще се проведе в Сеул.

Тагове