АБС новини

Открит Балкански турнир по самбо за първи път в България

Балканската федерация по САМБО с финансирането от Асоциациата на Българските самбисти (АБС) организира и провежда за първи път в България Открит Балкански турнир по самбо за кадети и кадетки непрофесионалисти. 

Турнирът започва на 9 юли 2022г. от 10:00 часа в зала „София“. В него ще вземат участие кадети от 7 страни: Северна Македония, Турция, Гърция, Босна и Херцеговина, Сърбия, Молдова, както и над 12 български клуба.

Балканският турнир ще бъде единственото силно състезание за посочената възрастова група, тъй като за България не е планирано друго състезание в календара на Федерацията до края на годината, освен републиканското, което е чак в края на ноември.

Финансирането на турнира е изцяло от АБС и любезното спонсорство на „Дамасцена“ ЕООД. 

Асоциацията на Българските самбисти е създадена само преди две години от световни и европейски шампиони по самбо с цел подпомагане и развитие на любимия спорт. 

Балканската федерация и АБС канят на предстоящия турнир всички свои членове, приятели и любители на спорта самбо, както и цялата общественост, която иска да се наслади на атрактивното състезание. Очаква се на турнира да присъстват министъра на спорта – г-н Радостин Василев, видни самбисти – световни и европейски шампиони, шампиони и приятели от други спортове и радетели.

Входът е свободен.

Тагове