ФИАС новини

Абсолютна Купа по Самбо, Сочи 2021

Международното сдружение на световни и европейски шампиони по самбо „Мы родом из самбо“, чийто председател е 4-кратният световен шампион по Самбо Владимир Япринцев, събра на 5 декември за трети път самбо общността на Абсолютната световна купа 2021 в гр. Сочи, Русия. На престижното спортно събитие премериха сили 16 -те най-добри в света самбисти в категория 98+.

На Абсолютната световна Купа присъстваха много легенди на спорта Самбо, както и действащи шампиони. Събитието беше уважено и от председателя на Европейската федерация по Самбо – г-н Сергей Елисеев, който прочете поздравително писмо от президента на Русия – Владимир Путин.

България също имаше своите представители. На Купата присъства съоснователят ѝ и председател на АБС – г-н Димитър Димитров, който беше избрал Веселин Иванов да премери сили с другите шампиони от тежка категория. И въпреки че нашият самбист изтегли жребий, който отреди още в първата среща да се срещне с действащия 9-кратен световен шампион по самбо Артьом Осипенко, Веселин Иванов представи достойно българската страна.

Носител на Абсолютната световна Купа за 2021г. стана белоруският самбист Андрей Казусенок. Той получи и  допълнителна парична премия от 4000 $. Краят на празника беше отбелязан с пищна галавечеря, на която организаторите почетоха всички приятели и съмишленици.

Тагове