ФИАС новини

СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО САМБО ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДА В БИШКЕК, А СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЛАДЕЖИ И ЮНОШИ – В ЕРЕВАН

Съответните решения взеха членовете на Изпълнителния комитет на ФИАС днес, 27 април.

Световното първенство по самбо през 2022 г. трябваше да се проведе в Ашхабад (Туркменистан), а Световното първенство за младежи и юноши – в Панагюрище (България). Националните федерации на тези страни обаче изпратиха молби до ФИАС с молба да пренасрочят местата за тези турнири.

След разглеждане на предложенията на страните кандидатки за домакинство на Световното първенство, кандидатурата на Федерацията по самбо на Република Киргизстан беше подложена на гласуване от членовете на Изпълнителния комитет на FIAS, което беше подкрепено. Турнирът ще се проведе в Бишкек по същото време, както беше планирано – от 11 до 13 ноември.

От своя страна Световното първенство по самбо за младежи и юноши по решение на членовете на Изпълнителния комитет на ФИАС ще се проведе в столицата на Армения, град Ереван, на същите дати, предвидени: от 14 до 16 октомври. По-рано, Ереван се готвеше да бъде домакин на Световното първенство по самбо за майсторите, но членовете на Изпълнителния комитет на ФИАС гласуваха този турнир да бъде отложен за следващата година. Също така за 2023 г. се отлага провеждането на Световното първенство сред кадети, което трябваше да се проведе през декември тази година в столицата на Молдова – град Кишинев.

Тагове