АБС новини

Успех за отборите по самбо, финансирани от АБС

На проведения в събота и неделя, 21 и 22.05.2022г., Държавен  лично-отборен шампионат за момичета и момчета АБС финансира участието на 10 клуба и обезпечи разноските за участие, хотел и храна на над 150 участници.

Треньорите на клубовете споделиха, че  от години не си спомнят да е имало такава масовост на републиканското първенство за деца.

Всички клубове, финансирани от АБС, се представиха успешно и заслужено един от тях – „Илинден“-София – взе отборната награда.

На състезанието участва и възстановеният с помощта на АБС клуб „Раковски“-Севлиево, който, въпреки краткото време за подготовка, показа високата класа на старата школа от град Севлиево и спечели два златни и един бронзов медал.

Най-новият член на АБС – СК „Спартак“- Русе се представи изключително успешно. Малките самбисти от Русе спечелиха 4 златни, 2  сребърни и 4 бронзови медала.

Председателят на Асоциацията на Българските Самбисти г-н Димитър Димитров също присъства на състезанието и насърчи малките състезатели, като им подари тениски на Асоциацията.

От името на Асоциацията г-н Димитров отправя благодарности на всички клубове, споделящи каузите и оценяващи помощта на АБС. Специални благодарности и на Емил Нешев,  чиято отдаденост и организационни умения направиха състезанието незабравим спомен за малките самбисти.

Тагове